Güncel Teknoloji Haberleri Sitesi

26 Mart 2014 Çarşamba

Gezegende bugüne kadar geliştirilen en hızlı grafik kartı, GeForce GTX TITAN Z

Süper bilgisayar seviyesinde güç sunan TITAN’ın mirası ışığı altındaki yeni GeForce GTX TITAN Z, her yıl düzenlenen GPU Teknoloji Konferansı’ndan NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından tanıtıldı. İki adet Kepler GPU’su ve tam 12 Gb bellek kapasitesine sahip TITAN Z, yeni jenerasyon 5K çözünürlük ve çoklu monitörlerde oyun oynamak için geliştirildi.

İki adet GK110 yongası ile TITAN Z, 5760 işlemci çekirdeği ya da her GPU için 2880 çekirdek ile güçlendiriliyor.

Jen-Hsun, tanıtım sırasında “Eğer masanızın altında bir süperbilgisayara ihtiyacınız varsa, tam size uygun bir kartımız var.” diye belirtti.
Diğer çift GPU’lu kartlardan farklı olarak TITAN Z’nin GPU’ları, aynı saat hızında ve dinamik güç dengesiyle çalışmak üzere ayarlandı. Yani her iki GPU’da da darboğaz yaşanmıyor.
Bununla beraber bu dev performans, sıcak ve gürültülü bir kart yerine serin ve sessiz şekilde sunuluyor. Düşük profile sahip bileşenler ve kanallı yapıya sahip taban ısı emicileriyle türbülans en aza indirgeniyor ve akustik kalite yükseltiliyor.
Eğer en yüksek performansa sahip ultra-high definition bir oyun bilgisayarı kurmak isterseniz, çift GPU’lu TITAN Z sizin için en iyi tercih.

Kaynak:HWA


0 yorum:

Yorum Gönder